9 Nisan 2012 Pazartesi
evde lahmacun keyfi
Bizimkiler lahmacuna bayılıyor, malum eşim Gaziantep'li. Gaziantep'te lahmacun yemeğin yanında neredeyse ekmek gibi tüketilen bir şey. İlk gittiğimde çok şaşırmıştım. Sofraya bir deste lahmacun geliyor, yemeğin yanında yeniyor. Eşim İzmir'de hiçbir yerde alıştığı lezzeti bulamadı. Bir de kebap, lahmacun gibi gıdalarda genelde çok yağlı et kullanılıyor, inanılmaz reflüjenik. Dışarıda bu tarz yemek yiyince bana ağırlık çöküyor, çocukların yemesini hiç istemiyorum o yüzden. Malum, bol baharatlı yiyecekler, çok da hile kaldırıyor. O yüzden lahmacunu evde yapıyoruz. Çok sağlıklı, tertemiz, lezzetli..Antep usulü yiyecekseniz arasına köz patlıcan sarıp yiyeceksiniz. Ben bol limon ve roka ile seviyorum. Tarife gelince:
Az yağlı 1 kg kıymaya 4-5 adet çok ince doğranmış( rondadan çekilebilir) ve suyu sıkılarak alınmış kırmızı biber, yine çok ince doğranmış ve suyu sıkılarak alınmış 3-4 domates, 2 demet ince kıyılmış maydanoz, 7-8 adet ince kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber. Karışımı, eve yakın bir pide salonuna yolluyorum.Bu malzemeden yaklaşık 15 adet lahmacuh çıkıyor.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Paylaşımlarınız çok yardımcı oldu. Ahşap Stor Perde olarak yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.
Yorum Gönder