3 Şubat 2010 Çarşamba



Çocukken okumayı çok sevmediğim halde cuma günlerini iple çekerdim. Her cuma elinde Türkiye çocuk dergisi ile gelen babamı kapıda beklerdim. Kızlarıma her ay "meraklı minik" ve "bilim çocuk" dergilerini alırken alış veriş merkezlerindeki dergi stantlarında gözüm Türkiye çocuk' u arardı. Geçenlerde bir gazete bayiinde rastladım. Ne kadar güzelleşmiş. Baskısı, kağıt kalitesi, içeriği.. eskisinden de iyi. Artık alacak bir dergimiz daha oldu. Tavsiye ederim.

3 yorum:

İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ dedi ki...

Esra hanım merhaba
Nerelerdesiniz arada bir yazılarınızı bekliyoruz. Bu arada meraklı minik dergisini sayenizde keşfetmiş oldum benim gibi beraberken ne yapsak acaba diye düşünen anneler için ideal bir dergiymiş :) sağolun

Alakasız olacak ama ; ssvd hakkında ne düşünüyorsunuz esra hanım bundan 4 sene evvel tüm ısrarlarınıza rağmen normal doğum yapmadığum için pişmanım geri dönüşü yokmu dersiniz ?????

esra bahar gür ( norgaz ) dedi ki...

sevgili Özlem,
Değerli yorumların için teşekkür ederim. Sezeryan sonrası normal doğum sırasında rahimde 100 hastadan birinde yırtılma meydana gelebiliyor. Bazı yırtılmalarda bebek kaybedilebildiği gibi rahmi kurtarmak da mümkün olmuyor. Tabi annede normal doğuma engel bir sorun yoksa, anne ve baba adayı tüm riskleri iyice anlamış ve kabul ediyorsa normal doğum denenebilir. ABD'de sezeryan ameliyatı çok maliyetli olduğu için ssvd sıkça kullanılıyor. Ama benim şahsi fikrimi sorarsan hiç düşünme. Allah korusun, doğum yapacağım derken bebeği kaybetmek, hele de anneyi riske atmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Elbette herşey yolundaysa normal doğum. Ben ilk bebeğimde gün aşımı ve kordon dolanması nedeniyle sezayene karar verdiğimizde ağlamıştım. Ama herşeyden önemlisi sağlıklı bir bebeğe en az riskle kavuşmak öyle değil mi ? O yüzden hiç canını sıkma. İnşallah ikinci bebeğinde görüşürüz. Hoşçakal.

İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ dedi ki...

Doğru söylüyorsunuz Esra Hanım hani doktor hasta ilişkisi ve güveni çok önemli derler ya bencede öyle ve size güvenim tam. İkinci için bu aydan itibaren heyecanlı bir bekleyişe girdim rabbimin hayırlı kıldığı bir zamanda inş. tekrar ve bu sefer hazır olarak anne olma müjdesini bekliyorum. SEVGİLER....