17 Ağustos 2010 Salı

sıcakkkkk



Ağustos başına kadar Adana'nın söylendiği gibi çok da sıcak ve nemli olmadığını düşünüyordum. 15 gündür insanların nem derken neyi kastettiklerini anladım. Kafamızı balkona bile çıkaramıyoruz. Camı açınca banyonun kapısını açmış gibi sıcak, ıslak, kadifemsi bir buhar yüzünüze yapışıyor. Fin hamamı gibi..evdeki 2 klima 24 saat çalışıyor. Kliamalar sanki hiç dinlenmeye geçmiyor. Hal böyle olunca bir elektrik faturası geldi ki dudağımız uçukladı:530 lira..
Bu nem nasıl dağılacak aklım almıyor. İnşallah afatlı yağmurlar ile olmaz.

Dönüş için geri sayım başladı. İnşallah bayramın 3. günü İzmir'e uçuyoruz. Bebekle uçak yolculuğu deneyimimi dönüşten sonra yazarım inşallah.

Ramazan sabrıyla geldi çok şükür. Tutmasam mı, sütüm azalır mı ? derken gözümü karattım. Allaha şükür iyiyiz azalma yok sütte.Ek gıdalara da alıştık. Sabahları kahvaltı mamamız : Çok az süte 4 adet bebek bisküvisi, 2 kaşık labne peyniri, iyi haşlanmış bir yumurta sarısı. Günde iki öğün meyve püremiz: şeftali, muz, elma ve bir de karpuz suyumuz var. Yoğurdu sevmedi oğlum. Evde mayaladım, değişik markaları denedim, hatta içine azıcık reçel bile koydum, faydası yok. Damak tadına saygı duymak zorundayız çaresiz.

Adana en çok kızlara yaradı.Kızlarım yaz boyu yüzmeye gittiler. AYAS(Adana yüzme atlama spor klübü)ne devam ettiler. Büyük kızım yüzme biliyordu, ama boğulmayacak kadar. Şimdi pek güzel stilli yüzüyor. Küçüğüm havuza bile atlamaya korkuyordu. Balıklama atlamayı öğrenmiş, severek ,istiyerek yüzüyor.

bir dönemin sonuna geliyoruz. Bizim için çok farklı bir yaz oldu. Çocuklarımla doya doya vakit geçirdim. Ama işimi de, İzmir'i de ,ailemi, arkadaşlarımı da çok özledim.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet Esra Hanım tarif ettiğiniz nemi çoook iyi anladım geçen sene abimin eşi mersinli olduğu için bir düğünde orda yapmıştık klimasız yaşamak sanırım imkansız oralarda allah orada yaşanyanların yardımcısı olsun.
Bu arada dönüşünüze sevindim sizi bekliyorummm ilk hastanız benimmmm umarım dediğiniz gibi ekim başı hastanede olursunuz (hastaneden hala daha nezaman döneceğine dair bilgimiz yok diyorlar çünkü )ekim sonu birgün belirlememiz lazımmmmm :) sevgilerr hayırlı ramazanlar tekrar // özlem Gençer

iç ses... dedi ki...

bu yıl istanbulda aynen bahsettiğiniz gibi sıcak.
feleğimiz şaştı çoluk çocuk isilik döktük :)klima dediğiniz gibi yetmiyor sanki bir süre sonra sıcak üflüyor bizde 4 gözle faturayı bekliyoruz bakalım sizinki kadar gelmez inşallah :)
daha önce yorum yazdımmı hatırlamıyorum ama ara ara sizi takip ediyorum güzel bir tatil geçirmenize sevindim..Allah oruçlarını kabul etsin kolaylık ve sütüne bereket versin.hayırlı ramazanlar..

Adsız dedi ki...

Esra Hanım tekrar merhaba ,
Şimdi hastaneyi aradım ayrıldığınızı ve tekrar geri dönmeyeceğinizi bildirdiler doğrumuu :( başka bir anlaşmanız var mı bilgi verebilirseniz çok sevinirim / özlem gençer
oslemgencer@hotmail.com

doktorveanne dedi ki...

Özlemciğim merhaba,
İnşallah ekimde dönüyorum. Hasta kayıttaki arkadaşların yanlış bilgisi. Başhekimlik bir an önce dön diye baskı yapıyor. Görüşmek üzere..
Sevgili iç ses,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Hayırlı ramazanlar..

Adsız dedi ki...

süppperrr oh çok sevindim :)görüşmek üzere inşallah allaha emanet olun // özlemm

dilan1988 dedi ki...

Esra Hanım ben Dilan AKMAN..Ahmet Eren'in Annesi..belki hatırlamışınızdır..aradan 3.5 sene geçti..9 Şubat 2007 de sezeryanla doğum yapmıştım..ve dün itibariyle sürpriz..ikinci geliyo herhalde..:)) nasılsınız iyisinizdir inşallah?

10 dk oldu veya olmadı.Şifayı aradım ve sizin olmadığınızı öğrendim.üzüldüm çok..internet işte..sizi buldum sanırım..üstteki mesajı okuyunca yerimde duramadım sevinçten..ekimde geliyomuşunuz?umarım hemen başlarsınız..hayırlısı..

Selam ve Dua ile..görüşmek dileğiyle.Hayırlı bayramlar.
Bu arada çocukları öpersiniz.bebeğiniz hayırlı olsun..Allah hayırlı bi şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah..

doktorveanne dedi ki...

Dilan hanım,

Çok teşekkür ederim. Gebeliğiniz hayırlı olsun. İnşallah en kısa sürede görüşürüz..

Adsız dedi ki...

esra hanım sizi bulamamak hastanede ve artık gelmeyecek demeleri yuzumuze tokat gibi vurdu internette sizi bulmakta da zorlandım cunku cok özur dilerim soyadınızı unutmustum ama yine de basardım işte.. simdi tek dileğim bu notu okumanız..geleceginize sevindim ama ekime kadar beklemek bilmiyorum!..bazı sorunlarım sorularım var size sizden alacagım dogrultu ile hareket etmemde buyuk fayda olacak.sizi rahatsız etmeden sıkmadan telefonda bile olsa derdimi 5dk da anlatırım inanın.lutfen bir iletişim adresi verin yoksa sorunumu buraya mı yazsam bilmiyorum ..bizim halkımız bilirsiniz nerde bir dr görse ayak üstü dert bulur soracak:) ama şu kadarını yazayım ilk etapta iki cocuk annesiyim son dogumdan bu yana 12 yıl gecti(iki sezeryan)esim benden cocuk istiyor ama iki tane..bence yaşım ve durumum uygun degil ama o da haklı cunku bu benim ikinci evliliğim ve esimin hic cocugu yok.kalabalık bir aile oluruz ne guzel diyor ama üretim bandı bunca seyi 37 yasında basarabilir mi onu bilmiyorum:)işte size ilk sorun..tabi devamı var ama simdi buraya yazmıyorum.inanın sizi burdaki yazılarınızı okuyunca hasbel kader bir sekilde doktorum diye tanımak tanıtmak bana ayrı bir sevinç veriyor.cunku bildik düz ruhsuz bezmiş acıma duyguları alınmıs klasik doktorlara benzemediğiniz simdi daha da kanıtlanmış oluyorsunuz.edebiyata ve kalemi recete yazma dısında kullanmaya lutfen devam edin.ben eminim ki size, bebiş biraz büyüyünce bir kitap yazmak cok ykısır.asagıdaki adrese bir mail atmanızı istesem cok mu kabalık etmiş olurum bilmiyorum?yeni fidanınız ve iki filiziniz ve ailenizi ALLAHA emanet ediyorum.dualarla .....özlem aykurt (aykurt_yigit@hotmail.com)

Adsız dedi ki...

esra hanım ben 18 eylulde size bir yorum yazmıstım ama insallah okumussunuzdur fakat yanlıs mail adresi vermisim umut ederim bana bir iletişim adresi verirsiniz cunku burada bana henuz bir cevap yazmamıssınız..asagıdaki adrese en azından bir numara verirseniz beni mutlu edersiniz ALLAHA EMANET OLUN. SİMDİDEN TESEKKURLER.. ÖZLEM AYKURT.aykurt_35@hotmail.com

doktorveanne dedi ki...

Sevgili Özlem Hanım,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İzmir'e geleli 10 gün oldu. Kızların okulu, oğlanı yardımcımıza alıştırmak, evin düzenini sağlamak derken bilgisayarın başına oturamadım. Hastaneye giriş evraklarımı teslim ettim. Nasipse Ekim başı gibi sağlık bakanlığı onayım gelir ve işe başlarım. Yine de sorunuz acil ise mserkangur@yahoo.com a mail atın.
Gebelik isteminize gelince..Tıbben 35 yaş üstü gebelik çok sevdiğimiz bir durum değil. Ama her konuda olduğu gibi burada da bireysel olarak karar vermek lazım. Anne adayı sağlıklı ise( diabet, hipertansiyon gibi kronik bir hastalığı yoksa )gebeliğe ruhsal olarak hazırsa( anne, bebeği gerçekten istemiyor , eşinin baskısı ile gebe kalmışsa başta aşırı kusma olmak üzere gebelik problemleri sıklıkla karşımıza çıkıyor) ve down send gibi kromozom hastalıklarının yaşla artan riskini göze almışsa gebelik sakıncalı değil. Günümüzde çalışan kadınların geç evlenmesi ve gebeliği kariyerden sonraya ertelemeler nedeniyle 35 yaş üstü gebeliklere daha sık rastlıyoruz. Dediğim gibi ruhen ve bedenen hazırsanız olabilir.
Görüşmek üzere, sevgiler..

Adsız dedi ki...

esra hanım bugun nete girdim ve inanılmaz mutlu oldum cevap yazdıgınız için...cok tesekkur ederim.biliyorum işiniz cok zor inanın yakın olsak ben seve seve oglunuza bakardım.cocukları bebekleri cok seviyorum cunku ben tek cocuk buyudum.benim bakma konusunda endişem yok.tansiyon seker vs hastalıgımda yok cok sukur..koca kıs nezle bile olmam.kan degerlerim kromozom hastalıkları konusunda da birsey diyemem.ailede genetik bir sorun yok bildiğim kadarı ile. sadece yas konusunda korkuyordum .bir tane neyse goze alırım tum riskleri ama fazlasında dediğim gibi olusacak riskler nedir sezaryen en fazla 3 biliyorum ama arastırdım bazı uzak dogu ve guney amerika ulkelerinde 6 operasyon gecirmeye kadar onay veriliyormus tabi ben bu kadarı cok Allah olmayanlara versin diyorum da...ayrıca ucten fazla operasyon kesiğinin sonraki hamilelikte yırtılma riski oldugunu da okudum. gerisini mail atıp sorarım vereceğim ilac adı ve yontemlerle (daha dogrusu size soracagım)bu siteye giren insanlara bilmeden anlamadan yol göstermiş olmak istemiyorum....tekrar tekrar tesekkur ederim bana zaman ayırma inceliğini gösterdiğiniz için...Rabbim her konuda yardımcınız olsun dua edeniniz eksik olmasın...

Adsız dedi ki...

esra hanım yine ben özlem...hani mail adresi vermiştiniz yukarıda ...her gun birkez buraya birkez maillere bakıyorum ama sizden bir eser yok:) ya cok yogunsunuz ya işe basladınız ki insallah öyledir. ya da benim acil olarak gördüğüm konu cok da acil degil... neyse ben yine de bekliyorum siz de haklısınız hangi birimizle ugrasacaksınız..selametle saglıkla ..ALLAHA emenet olun.