14 Haziran 2011 Salı

SU ÇİÇEĞİ






Koktuğum başıma geldi .Büyük kızım su çiçeği aşısında sonra ağır bir grip geçirince küçük kızıma su çiçeği aşısı yaptırmadım. Yaptırayım mı, yaptırmayayım mı derken zaman geçti. Tam bu günlerde oğlanın aşı zamanı gelmişti ki, korktuğum başıma geldi .Pazar sabahı uyandığında bir sürü sinek ısırığı zannettiğimiz kızarıklık vardı çocuğun vücudunda. Derken öğlene doğru bizim sinek ısırığı zannettiğim kızarıklıklar su toplamaya başladı ve tüm vücuda yayıldı. Anladık ki su çiçeği. Meyerse kreşten Ferit arkadaşıda 15 gün önce su çiçeği olmuş.Su çiçeği çok bulaşıcıdır, bir sınıfta bir kişide varsa diğer çocukların hiç şansı olmaz, tabi aşısızsa. Ayşecik aynaya bakıp bakıp ağladı, çok çirkin oldum diye. Ne kadar geçecek, üzülme dedikse de nafile. Şimdi solgun bir çiçek gibi yatıyor. Yine de mız mız değil evladım. Oyuına dalınca unutuyor. Dün 260 parçalı 3 adet pazıl aldım. Onu epeyce oyalar.Kaşıntısı çok artınca sabır anneciğim diyorum, hemen sabırla başalyıp sonu bilmem nerede biten bir hikaye uyduruveriyorum. Dalıp gidiyor. Oğluşuma da geçti sanırım, ama o, anne sütü aldığı içn çok hafif geçiriyor. Bİr tane yanağında, bir tanede elinde attı okadar.


Bu da bana ders olsun. Bir daha aşı atlamak yok...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

oyyy çok geçmiş olsun esra hanım . Bizde bu sene atlattık ki aşılı olmasına rağmen üstelik kardeşi 40 ını henüz yeni doldurmuştu .Ama rabbimin lutfu anneden geçen antikolar sayesinde bebeğimize geçmeden atlatmıştık.Büyük kızımda 3-5 adet le atlatmış oldu aşı sayesinde bende herkeze tavsiye ediyorum aman aşınızı atlamayınn..sevgiler özlem gençer

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun ayfer

Fatma SÖZER İNANOĞLU dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Esra Hanım...Benim de en korkulu rüyamdır su çiçeği..Hem çocuklar hem de kendim için..malesef küçükken su çiçeği geçirmemişlerdenim ben de:(Aile hekimimiz ölene kadar geçireceğimin kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi..Hamileliklerimde olurum diye de çok korkuyordum..Hamdolsun onu atlattık..Bakalım sıra ne zaman bize gelecek..Umarım hafif atlatırız..
İnşallah evlatlarınız şimdi daha iyidir..Olacağın önüne geçmek mümkün değil malesef..Rabbim dermansız dert vermesin..ve kimseyi evladıyla imtihan etmesin..Bununla geçmiş olsun..Allaha emanet olun..:)
Saygılarımla
Fatma SÖZER İNANOĞLU