26 Ocak 2011 Çarşamba

ÇOCUK KİTAPLARI






Küçük kızım için Tübütak erken çocukluk bilim kitapları ilk tercihimiz. Kitapların kağıt kalitesi , basımı, resimleri harika. Oldukça anlaşılır bir dil ile tercüme edilmiş. Fiyatları ise 3-5 lira. Aynı kailtedeki diğer kitapların 10-15 lira olduğu göz önüne alınınca gerçekten avantajlı. Tabiki aradaki fiyat farkı Tübitak tarafında süspanse ediliyor. Çok güzel bir hizmet. Ama insan şunu da merak etmeden duramıyor. 6yaş çocuğu için yazılmış çok basit kitaplar bunlar. Bu kitaplar için orjinal eserlerden tercüme yapıp bir dolu telif hakkı ödemek gerekli mi ? Bu düzeyde kitap yazan, bu kitapları güzel resimlerle bezeyen hiç mi yazarımız, çizerimiz yok ? Sonuçta harcanan hepimizin cebinden çıkan paralar..Çocuklar tercüme kitap okumayacak mı ? Elbette okuyacak. Dünya çocuk klasikleri, mutlaka güzel bir Türkçe ile tercüme edilmiş halleri ile kitaplığımızı süslemeli. Ama dediğim gibi bu kadar basit anlatımlı kitaplar için avuç dolusu paranın ülke dışına çıkması vicdanımı sızlatıyor.


Bu arada yeni keşfettiğim" Bir dolap kitap" harika bir blog. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.































4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra Hanım ,öncelikle sizin gibi bir doktorla tanış olmak benim için çok hoş bir duyguydu.Mesleğinizin yoğunluğu içinde her zaman gülen yüzünüz ,insanları ve mesleğinizi çok sevmeniz ,işinize hakim olmanız günümüzde çok az görebildiğimiz erdemlerden diyebilirim.
inanıyorum ki ,iyi bir başlangıç yarı yarıya başarı demektir.Biz iyi bir başlangıcı sizinle gerçekleştirdik.Yarı yarıya başardık aynı zamanda... Rabbim sizinle beni tekrar güzel anlarda buluşturur inşallah.Başarılar ve her daim mutluluklar sizinle olsun sevgiyle kalın.Ş.NİLÜFER DİNKÇİ

DOKTORVEANNE dedi ki...

Sevgili Nilüfer Hanım,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi insanların saygısını kazanmak yaşam motivasyonunu gerçekten arttırıyor.Herşey gönlünüzce olsun.

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra Hanım;kutsal ,saygın,onurlu bu mesleği büyük bir özveri ile yerine getiren bir hekim olarak insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.
Ş.Nilüfer DİNKÇİ