2 Haziran 2010 Çarşamba

Zaman su gibi akıp gidiyor. Daha dün kucağıma aldığım gül yüzlüm 4.5 aylık oluverdi. Şu anda uyuyor. Kollar iki yana açılmış teslim pozisyonundaysa derin uykuda. Öğleden sonra bu şekilde yaklaşık iki saatlik uykymuz var. Bu ykuyu yapamazsa huzursuz oluyor. Artık çok güzel iletişim kuruyor. Ailedeki herkezi tanıyor. Bizi uzun süreli takip edebiliyor. Ayağa dikelmeye, bizim desteğimizle zıplamaya çok hevesli. (Tabi bu hareketleri yaparken tüm vücut ağırlığı bizde olacak.) Hergün banyodan sonra 10 dakika egzersiz ve masaj keyfimiz var. Şimdilik sadece anne sütü alıyor. Kızlarımda işe başlayınca sütüm hemen azalıvermişti. Evde olunca çok şükür hem miktarı ve sanırım hem de kalitesi iyi. Anne sütünün kalitesinde annenin dinlenik ve stresten uzak olması çok önemli. % 50 persantilde doğmasına rağmen şimdi Allaha çok şükür %97 persantilde. Ek gıdalara geçmemize az kaldı. Şeftaliler ballanana kadar bekliyeceğiz.



Yavaş yavaş Adana sıcakları başladı. Ama öyle anlatıldığı gibi korkunç bir durum yok henüz. İzmir'e göre biraz daha nemli hepsi o. Ama akşamları serinliyor. Hele sabaha karşı nasıl tatlı bir serinlik çıkyor. Göl, sabahları sisli ve gizemli görünüyor. Öğleye doğru hava açıksa su ayna gibi saydamlaşıyor. Bulutların ve kıyıya yakın yerlerde ağaçların gölgesi suya düşüyor. Akşamları köprünün ışıklrı yanınca ayrı bir güzel. Bir de gün batınca bir kurbağa ordusu şarkıya başlıyor ki sormayın. Küçük kızıma takılıyorum "Arkadaşların seni oyuna çağırıyor" diye .

Adana zengin bir şehir. İnsanlar yiyip içmeyi, eğlenmeyi biliyor. Şık restoranlar, pastaneler, göz alıcı vitrinler ile ışıl ışıl. Kılık kıyafette de adeta bir yarış var. İzmir'in adı çıkmış.

Gezip gördükçe paylaşacağım inşallah. Şimdilik bu kadar...
not: resimdeki bebek benim bebeğim değil. Eşim çocuklarımızın resimlerinin sanal ortamda bulunmasını istemediği için gerçek resimlerini paylaşamıyorum.

7 yorum:

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle Adana' ya hoşgeldiniz.
Tesadüfen yazınızı gördüm. Adana kelimesi geçicinde daha bir dikkatli okudum.
Bir ihtiyacınız olursa çekinmeden sorun lütfen. Adana' lı değilim ancak uzun zamandır Adana' da yaşıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Selamlar

Adsız dedi ki...

esra hanım maşallah büyütmüşsünüz.bende 27+5 oldum.18.haftada kontraksiyonlarım başladı şimdi magnezyum alıyorum daha iyiyim inşallah bizde o günleri görürüz.size paraben olmayan ıslak mendil olarak ne kullanabiliriz diye soracaktım.şimdiden teşekkür ederim Ayfer Erdoğan

doktor ve anne dedi ki...

sevgili "Kağıttan gemiler"

İlginiz için teşekkürler.Selamlar..

Ayfer'ciğim,
son dönemece girmişsim Maşallah. Tam da sıcaklara kaldın. Allah yardıcın olsun. Bol sıvı almayı ihmal etme. Paraben içermeyen ıslak mendiller: Pempers prima, Huggies, Nivea Baby.. Selamlar..

Adsız dedi ki...

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hem bir kadın doğumcu hemde deneyimli bir anne olarak tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var.her ne kadar teoriğinin bilsemde pratikte gebelik çok farklıymış :-) başkasına anlatmak kolayda insanın kendi başına gelince çok farklı Rabbim inşallah sağ selamet doğmasını nasip eder.Ayfer

Adsız dedi ki...

Esra Hanım Merhaba tekrar;
İşe başlama tarihiniz bellimi şu anda bana yakın bir tıp merkezine gidiyoum ama doğum yapacağım yeri belirleyip rotamı ona göre ayarlamam gerekiyor şu anda 22+5 deyim yetişebilirmisiniz bana ona göre plan yapmak istiyorum . Bilgilendirirseniz çok sevinirim
selamlarr....

doktor ve anne dedi ki...

merhaba,
İnşallah 1 ekimde döneceğim. selamlar..

doktor ve anne dedi ki...

merhaba,
İnşallah 1 ekimde dönüyorum. Saygılar..