1 Ekim 2010 Cuma



Oğlumuzu sünnet ettirdik. Babası doğar doğmaz istemişti. Uzamış sarılık, Adana, yaz sıcakları derken kaldı. İşe başlayınca izin almak zor oluyor( zaten izin hakkımı dolu dolu kullandım..). Bir cesaret, gittik , kestirdik. İşlem sırasında emeği geçen tüm Basmane Şifa Hast personeli ve dr Hakan Öztürk Bey'e teşekkürler. İşlem kısa ve basit bir cerrahi prosedür. Bebeğimizi uykuda verdik, uykuda aldık. Fakat sonrası düşündüğümden zor oldu. Doku çok hassas, hemencecik ödemlenmiş. Bez bağlayamadık tabi. Açık bırakınca eli , topuğu çarptı, canı yandı. Sünnet külodu diye bir şey varmış( medikallerde satılıyor) büyük çocuklar için aslında ,ama işe yaradı. Önce külodu giydirdik, üstüne bezi bağladık. Bugün post op 3. gün. Biraz daha iyi. ödem azlmış., keyfimiz gelmiş. İnşallah oğluşum büyüdüğünde de güzel bir tören yaparız, doyasıya eğlenir. Bu arada gerilmekten benim boynum tutulmuş, kıpırdayamıyorum. zormuş oğlan annesi olmak..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

sünnetiniz hayırlı olsun.ufakken sünnet ettirmek bize hala çok yeni bir kavram olarak geliyor aslında yaptıran ve memnun olan çok etrafta ama biz geleneksel adetlere alışık olduğumuzdan heralde hiç düşünmedik.bizde en münasip zamanda yapar ve atlatırız inşallah..sünnet askerlik evlilik gerçekten çok işimiz var :)

iç ses..

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun Esra Hanım zor ama keyfili farklı duygular olsa gerek (sanırım benim sünnet telaşım hiç olmıcak bu 2. ve son bebişimde kızzzz :) )
Allah sağlıkla büyütmek törenede yapmak nasip etsin inş.
sevgiler
özlem GENÇER

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun esra hanım,ayrıca hoşgeldiniz izmire:) burada olduğunuzu bilmek rahatlatıyor insanı,şimdilik 3. yü düşünmüyoruz ama nasip:))
özlem yılmaz

doktorveanne dedi ki...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Anne olmak aslında hergün yeni şeyler öğrendiğiniz bir yaşam okulu.Allah hep güzel şeyler öğrenmeyi nasip etsin..

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun Esra Hanım bakalım biz nasıl yapacağız sünnet işini.Artık bizde bi cesaret gidip yaptıracaz tabii babayı ikna edebilirsem :-) Ayfer Erdoğan

doktorveanne dedi ki...

Ayferciğim,
bebeğin hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

Nihal dedi ki...

Merhaba,
Kontrollerini sizin gerçekleştirdiğiniz ama elinizde doğmayan oğlum dün bir yaşına bastı:)Bizde 10 aylıkken sünnet ettirdik hastanenizde.Çok düşündük ama doğru karar verdiğimizi düşünüyorum.1 hafta zorlandık enfeksiyonsuz atlattık neyse ki..Psikolojik tarafı da var , hem bu yüzden hem sağlık yönünden 1 yaşından önce yaptırılmalı bence.